fbpx
AktivA – aktiv med artrose

AktivA – aktiv med artrose

Artrose, tidligere kalt slitasjegikt, er den mest vanlige kroniske sykdommen for personer over 80 år. Det er også den vanligste årsaken til innaktivitet hos eldre. Man vet i dag at artrose er en leddsykdom som påvirker hele leddet, ikke bare brusken, slik oppfatningen var før. Typiske tegn på artrose er smerter, hevelse og nedsatt bevegelighet i de påvirkede leddene. Sykdommen utvikler seg gjerne en stund før de første symptomene kommer, og et av de første tegnene kan være en degenerativ meniskskade, noe mange middelaldrende opplever.

Med den kunnskapen vi har om artrose i dag vet vi også viktigheten av å komme kjapt i gang med tiltak som kan forebygge smertene og muligens bremse utviklingen av sykdommen. Vi vet nå viktigheten av trening og fysisk aktivitet i forbindelse med kneets og bruskens helse, og hvordan dette kan påvirke artrosen med positivt fortegn.

Med riktig, og tilpasset belastning vil det kunne hjelpe å mestre de aktivitetene som er betydningsfulle for deg, samt ha en bedre hverdag med artrose.

Her på Oppsalklinikken har vi sertifiserte AktivA-fysioterapeuter. AktivA står for Aktiv med Artrose. Det er et program der hensikten er å innføre internasjonale retningslinjer for behandling av artrose. Det er en nasjonal modell og gjennomføres over hele landet. Det vektlegges informasjon, trening og råd om vektkontroll dersom den enkelte deltaker har overvekt. Målet med AktivA er at alle personer med artrose skal bli tilbudt denne kunnskapsbaserte behandlingen.

AktivA passer for personer med lett til moderat kne-og/eller hofteleddsartrose, samt personer med degenerativ meniskskade (slitt menisk).

Vi tilbyr:

  • Artroseskole. Du lærer om artrosesykdommen: hva artrose er, symptomer, behandlingsalternativer, hva som påvirker sykdommen, hvordan mestre situasjonen og hva du selv kan gjøre for å få det bedre med artrose. Vi fokuserer mye på betydningen av fysisk aktivitet, et godt kosthold og vektreduksjon (hvis nødvending). Arrangeres som kveldssamling som varer ca 3 timer. Inntil 10 deltakere pr gruppe.
  • Individuell undersøkelse og kartlegging av funksjon hos fysioterapeut. Det gjøres en vurdering av funksjon, smerter og målsettinger hos en fysioterapeut (testing, samtale og digitalt spørreskjema). Vi ønsker å vite hvordan du ønsker at din hverdag skal være – og hjelpe deg med å oppnå akkurat dette.
  • Individuelt treningsopplegg basert på den individuelle undersøkelsen (tilgang til video og informasjon om øvelsene)
  • Veiledet trening av fysioterapeut
  • Avsluttende individuell undersøkelse og kartlegging med fysioterapeut (retesting, samtale, digitalt spørreskjema).


Priser og pakker

Full pakke
Her får du alt du trenger for et skreddersydd program med tett oppfølging i løpet av en periode på 12 uker. Pakka inkluderer følgende:
– Artroseskole
– 60 minutter individuell undersøkelse av fysioterapeut
– 60 minutter med fysioterapeut for oppsett og gjennomgang av individualisert treningsprogram
– 4 oppfølgingstimer a 30 min i løpet av perioden
– Avsluttende tester etter 12 uker
Pris: kun kr 4750,-

Skolepakke:
For deg som kun vil delta på artroseskolen.
Pris: kun kr 1049,-

Flexipakke:
For deg som ønsker skole pluss individuell behandling.
Pris: etter avtale. Ta kontakt så skreddersyr vi en egen pakke kun til deg.

Du står fritt til velge det alternative som passer deg best.

Alle som deltar på AktivA får tilbud om treningsmedlemskap for hele perioden til kun kr 990,- og gruppetrening 1g pr uke til kun kr 2400,- Dersom du ønsker treningsmedlemskap inkl. gruppetrening tilbys dette for kun kr 2990,- for alle 12 ukene.

Ta kontakt med Adrian på adrian@oppsalklinikken.no dersom du ønsker mer informasjon, eller vil melde deg på AktivA hos oss.