fbpx
Øvelser for deg på hjemmekontor!

Øvelser for deg på hjemmekontor!

Sitter du på hjemmekontor og kjenner på vondter og plager som følge av det? Det er du som kjent ikke alene om, men visste du at det er mye du kan gjøre på egenhånd for å bedre eller forebygge plagene?                    

Koronautbrudd og sosial distansering har som kjent ført til at veldig mange sitter på hjemmekontor. En overgang fra ditt vante kontorlandskap, og sannsynligvis færre kollegaer du kan gå til for å prate med, har kanskje ført til noen vondter og plager i kroppen? Fortvil ikke! Trøsten er at det er mye du kan gjøre på egenhånd, hvor hovedbudskapet er korte pauser med bevegelse med jevnlig mellomrom. Om det er å hente en kaffekopp, lufte hunden, eller andre lystbetonte aktiviteter har ikke så mye å si så lenge du bryter opp de lengre stillesittende periodene med statisk holdning. Skulle du ikke har tid til å gjøre det kan det også være nok å bare variere arbeidsstilling med jevne mellomrom. Ikke strev etter å finne den perfekte sittestillingen (den finnes ikke), strev heller etter å variere mellom sittestillinger som du selv trives best i. Husk at den beste sittestillingen er den neste!

Er du av den typen som allikevel ønsker noe mer konkret du kan gjøre, har en norsk forskergruppe fra Høyskolen på Vestlandet funnet at en daglig 10-15 minutters runde med 4 enkle øvelser for nakke- og skulderregionen, kan hjelpe mye på plager og vondter som kontorarbeidere ofte kjenner på. Øvelsene finner du i videoen over her, og gjøres i 8-15 repetisjoner 2-3 runder. Eneste du trenger er en treningsstrikk, evt to flasker du fyller med vann til ønsket tyngde.

Hvis du er usikker på hvordan disse øvelsene utføres, eller ønsker et personlig tilpasset program som du kan utføre enten hos oss eller hjemme, er du alltid velkommen på Oppsalklinikken!

Du kan ta direkte med Eivind som er vår spesialist på dette området på e-post: eivind@oppsalklinikken.no eller bestille time direkte hos han her!