fbpx
Tai Chi på Oppsalklinikken

Tai Chi på Oppsalklinikken

Vi har gleden av å invitere deg til et Tai Chi-kurs hvor du kan lære om denne gamle kinesisk kunst- og meditasjonsformen. Tai Chi er også kalt «meditasjon i bevegelse» fordi man øver på en rekke stillinger med kontinuerlig bevegelse med fokus på pusting, balanse og kroppskoordinasjon.

I dette kurset vil du lære de basiske ferdigheter i Tai Chi. Dette er en sekvens med 150 stillinger som lager bevegelser som er flytende og milde. Dette gjør at denne treningsformen passer alle uansett alder, funksjonsnivå, styrkeferdighet og kondisjon.

Tai Chi er en veldig skånsom kampsport som har blitt brukt i århundrer både som en form av selvforsvar og som en metode for helbredelse, eller rett og slett for å opprettholde god helse. I dette kurset vil vi passe på at du trene med god teknikk og holdning.

I alle øvelser legges stor vekt på kontroll av tyngdepunktet slik at det blir riktig fordeling av muskelkraft på hele kroppen. Timene foregår i en rolig omgivelse hvor du fokuserer på pusting og blir mer bevisst på din egen tilstedeværelse.

I dette kurset vil du trene den tradisjonell Yang formen, Taiji stokk form og Push Hands som er en to-personers treningsrutine.

Kurset går over 8 uker med bindende påmelding.
Pris: kun kr 1600,-.

Kursleder Andreas har trent forskjellige kampsporter siden 1981. Han er sertifisert i Tai Chi Chuan, Baguazhang, Karate, Aikido. Han har også vært aktiv med svømming, sykling, boksing og isbading.

Du kan se hans Youtube-kanal her: https://www.youtube.com/@BaguAndrea

Andreas er utdannet som Trener I, II ( NIF ), PosturePro terapeut, Barneidrettens verdigrunnlag kurs, Ren Utøver, Biomekanikk, Paraidrett, Idrettens Inkluderingskurs, Trenerattest-2023.

Vi har foreløpig ikke planlagt oppstart av nye kurs.

Ta kontakt med kursleder Andreas på aiacovone@yahoo.com dersom du har spørsmål, eller lyst til å melde deg på kurs.